Fizetési moratórium
Fizetési moratórium

Fizetési moratórium

​Tisztelt Ügyfelünk!


Mint arról Önnek már bizonyára tudomása van, a koronavírus- járvány miatt a Kormány 47/2020. (III. 18.) Korm. rendeletével fizetési könnyítést biztosított a lakossági, és vállalati hitelek törlesztése kapcsán.

A hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról szóló 317/2021. (VI. 9.) Korm. rendelet a fizetési moratórium 2021. szeptember 30. napjáig történő változatlan feltételek melletti meghosszabbításáról határozott.

Ezúton tájékoztatjuk a fizetési moratóriumról, valamint a kölcsönszerződése törlesztésének lehetőségeiről. Kérjük olvassa el figyelmesen és annak értelmezését követően döntsön!

Amennyiben Ön él a moratórium lehetőségével, nincs további teendője.

​Ha viszont a következő hónapokban Ön változatlan feltételekkel kíván törleszteni, avagy a tőketörlesztésre vonatkozó moratóriummal élne, abban az esetben a lenti nyilatkozatot Önnek ki kell tölteni és (vállalkozások esetében cégszerű) aláírást követően haladéktalanul vissza kell küldenie e-mail-ben, illetve postai úton társaságunknak. Amennyiben több ilyen kölcsönügylete van, kérjük mindről nyilatkozzon!

Társaságunk kiemelt fontosságúnak tartja az Ön pénzügyi érdekeinek és fizetési szándékának, illetve teljesítési hajlandóságának megfelelő figyelembevételét a fizetési moratórium alatt és a lejártát követő időszakban is, erre tekintettel az alábbi lehetőségeket biztosítja az Ön részére:

1. amennyiben Ön jelzi azon szándékát, hogy a fizetési moratóriumra tekintettel megállapított, annak során felhalmozódott kamat- és díjtartozását vagy annak egy részét egyösszegben meg kívánja fizetni, Társaságunk ezen teljes vagy részleges előtörlesztésért, valamint a részleges előtörlesztés alapján szükségessé váló szerződésmódosításért díjat nem számít fel.

2. amennyiben Ön jelzi azon szándékát, hogy a meghosszabbított futamidő mérséklése érdekében a kölcsönszerződésben meghatározott törlesztőrészlet összegénél – adott esetben a jövedelemarányos törlesztési mutatóra vonatkozó szabályok figyelembevételével megállapított – magasabb összegű törlesztőrészlet megfizetését vállalja, Társaságunk erre tekintettel szükségessé váló szerződésmódosításért díjat nem számít fel.

Elérhetőségeink az alábbiak:

email: hitelezes@lmgl.hu

telefon: 06 1 353 6222

mobilszám: 06 30 472 0167

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel,

LMGL INVEST Pénzügyi Zrt.